Friptură de porc cu sos de mere
Nu te-ai gândit niciodată la această combinaţie, dar te asigurăm că merită să încerci.
Ai nevoie de
Pentru sos
4 mere
2 linguri suc de lămâie
Câteva stafide
1 lingură rădăcină de ghimbir răzuită
2 linguri zahăr brun
1 cană şi jumătate suc de mere
Sare
1 lingură apă
Pentru garnitură
2 bucăţi muşchi de porc
piper
sare
2 linguri ulei de măsline
Descojeşte merele, îndepărtează-le cotorul şi taiele cuburi. Amestecă-le cu toate îngredientele pentru sos şi pune-le într-o tigaie pe foc mic. Amestecă din când în când şi lasă până când scade sosul.
În altă tigaie pune carnea de porc la prăjit după ce ai sărat-o şi piperat-o după gust. Serveşte sosul alături de carne şi cartofi prăjiţi.
Sursa foto http://blog.meaningfuleats.com