Friptură de porc cu sos de mere

IMG 5264 jpeg

Nu te-ai gândit niciodată la această combinaţie, dar te asigurăm că merită să încerci.

Ai nevoie de

Pentru sos

4 mere

2 linguri suc de lămâie

Câteva stafide

1 lingură rădăcină de ghimbir răzuită

2 linguri zahăr brun

1 cană şi jumătate suc de mere

Sare

1 lingură apă

Pentru garnitură

2 bucăţi muşchi de porc

piper

sare

2 linguri ulei de măsline

Descojeşte merele, îndepărtează-le cotorul şi taiele cuburi. Amestecă-le cu toate îngredientele pentru sos şi pune-le într-o tigaie pe foc mic. Amestecă din când în când şi lasă până când scade sosul.

În altă tigaie pune carnea de porc la prăjit după ce ai sărat-o şi piperat-o după gust. Serveşte sosul alături de carne şi cartofi prăjiţi.

Sursa foto http://blog.meaningfuleats.com

http://blog.meaningfuleats.com