Friptură de porc în sos alb

StockFood 00319653 HiRes jpeg

O carne suculentă, delicios preparată pentru o cină în doi.

Ingrediente

800 g pulpă de porc sare piper 4 linguri ulei 2-3 căţei usturoi 1 ceapă 1 ardei iute 200 g smântână pentru gătit 1 lingură făină piper boabe

Mod de preparare

Cureţi pulpa de porc de pieliţe, apoi o tai felii cu o grosime de aproximativ 2 cm. Le dai cu sare şi piper.

Încingi uleiul şi frigi feliile de carne, pe fiecare parte, câte 8 minute, având grijă să nu le înţepi, pentru că ies sucurile. Le scoţi pe o farfurie şi acoperi.

În acelaşi ulei adaugi ceapa şi usturoiul mărunţite şi lasi până devin sticloase, torni o jumătate de cană de apă clocotită, adaugi sare, piper, având grijă să guşti tot timpul.

Torni în fir subţire, smântâna amestecată cu făina. Ai grijă să nu facă cocoloaşe, laşi 5 minute, apoi adaugi fripturile, ardeiul iute, tăiat şi fără seminţe şi nervuri. Ţii pe foc să fiarbă împreună, cam 15 minute, ca să se combine aromele. Opreşti focul şi laşi vasul acoperit, cel puţin 10 minute, să se relaxeze fibra cărnii.

sursa foto: StockFood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg