Friptură de porc la tavă

Friptura de porc la tava jpeg

Pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească niciodată preparatele din porc. Mai ales această delicioasă friptură de porc la tava.

Ingrediente:

2 căţei de usturoi boia muştar verdeţuri 1,3 kg carne de porc 6 ardei graşi roşii un ardei gras verde o ţelină mică ulei de măsline o ceapă făină de mălai pătrunjel sare piper

Mod de preparare:

Se curăţă şi se zdrobesc căţeii de usturoi. Se amestecă cu sare, piper, o linguriţă de boia, o linguriţă de muştar, verdeaţă şi un vârf de cuţit de piper. Se spală carnea, se usucă prin tamponare cu şerveţele de hârtie, apoi se presă amestecul de contimente peste ea şi se lasă să stea o oră. Între timp, ardeii graşi se pun la cuptor până când pieliţa lor face băşici, apoi se învelesc în şerveţele umede câteva minute şi se curăţă de coajă. Se taie ardeii în două şi se curăţă de seminţe şi fibre, apoi se taie fâşii. Se curăţă ţelina şi se taie bucăţi. Se unge cu unei o tavă. Se pun pe fundul ei fâşii de ardei gras, apoi se pune carnea deasupra şi se aranjează în jurul ei o parte din legume: o treime de fâşiile de ardei roşu, ţelina şi ceapa tocată. Se acoperă vasul şi se pune friptura de porc la tava în partea de jos a cuptorului. Se încălzeşte cuptorul la 220 g C şi se ţine carnea cam două ore.

Ardeiul roşu rămas se mixează, se adugă sare şi piper şi se lasă cu ulei de măsline. Se ţine la rece. Se face un sos din lichidul rămas de la pregătirea cărnii, care se îngroşă cu puţină făină de mălai şi se pune pe foc până aproape fierbe.

Friptura de porc in sos de bere

Friptura de porc in sos de bere

Varza calita cu friptura

Varza calita cu friptura

Friptura de vita cu chimen

Friptura de vita cu chimen

FOTO pirkka.fi