Friptură de raţă cu gem de portocale

friptura rata gem portocale jpeg

Vă pregătiţi pentru o seară aniversară împreună cu persoana dragă şi nu ştiţi ce să preparaţi de mâncare la o cină romantică? Propunerea noastră de friptură de raţă cu gem de portocale sunt convinşi că va completa o seară de neuitat.

Friptură de raţă cu gem de portocale - Ingrediente

1 piept mare de raţă 200 g gem de portocale 200 ml supă de carne sau de legume 1 praf de scorţişoară 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 3 cuişoare aromate 1 lingură coniac piper măcinat mare sare

frunze de salată tânără

1 ardei gras roşu

5-6 ridichi

Friptură de raţă cu gem de portocale - Mod de preparare

Se spală pieptul de ­raţă, se zvântă, se aşază cu ­partea grasă în jos într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Se prăjeşte câteva minute, apoi se ia de pe foc. Se unge carnea cu gem de portocale, se aşază ­într-o tavă unsă cu puţin ulei, se adaugă supa de carne, zahărul, praful de scorţişoară, cuişoarele, piper măcinat mare şi sare, după gust. Se introduce tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit, având grijă să se stropească din când în când cu sosul din tavă. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se stropeşte cu coniac. Când este bine pătrunsă, carnea se scoate, se taie felii şi se aşază pe un platou garnisit cu frunze tinere de salată, cu rondele de ardei şi felii de ridichi. Friptura de raţă cu gem de portocale se serveşte cu sosul din tavă.