Friptură de vită cu ouă şi cartofi, la cuptor
Atunci când ai invitaţi sau trebuie să găteşti pentru întreaga familie, reţetele la cuptor, într-o singură tavă, sunt cea mai buna şi rapidă alegere. Încearcă friptura de vită cu ouă şi cartofi, pentru un preparat săţios, care va fi pe gustul tuturor.
Ingrediente
900 g cartofi noi
2 linguri ulei
4 căţei de usturoi, pisaţi
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă oregano
1 linguriţă busuioc
50 g parmezan ras
1 lingură unt
900 g carne de vită
4 ouă
1 lingură arpagic tocat
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi o tavă cu 1 lingură ulei. Aşezi cartofii spălaţi, în coajă. Amesteci cu usturoiul, cimbrul, oregano, busuioc, parmezan şi restul de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor, aproximativ 20-25 de minute, până capătă o culoare aurie. Încorporezi untul, până se topeşte.
Condimentezi carnea feliată, după gust. Aşezi lângă cartofi. Faci puţin loc şi spargi ouăle în tavă. Dai la cuptor, întorcând friptura timp de 4-5 minute, pe fiecare parte. Serveşti cu arpagic, dacă vrei.
Sursa http://damndelicious.net