Friptură de vită cu sos de piper

friptura de vita cu sos de piper jpeg

Piperul este un condiment absolut necesar, deoarece prezenţa sa în alimentaţie facilitează asimilarea anumitor nutrienţi. Alb, verde, negru, roşu sau gri, toate tipurile de boabe de piper provin de la aceeaşi plantă. Culoarea depinde de gradul de maturizare în momentul recoltării. Pentru o cină romantică, această reţetă de vită cu sos de piper este alegerea potrivită.

Friptură de vită cu sos de piper - Ingrediente

1 lingură ulei 500 g friptură vită

1 lingură unt

3 linguri boabe piper colorate

40 ml coniac

150 ml smântână

Friptură de vită cu sos de piper - Cum se prepară

Încingi o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Pui bucata de carne şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi, în funcţie de cât de bine vrei să fie făcută. Nu înţepa carnea cât este pe foc! O dai deoparte. În altă tigaie, topeşti untul şi adaugi boabele de piper. Torni coniacul şi laşi să fiarbă până nu mai face bule, cam 1-2 minute. Torni smântâna. Laşi să fiarbă 2-3 clocote şi apoi torni peste carne. Poţi servi, dacă vrei, alături de un cartof copt în coajă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg