Friptură de viţel la tavă

friptura vita jpeg

Dacă nu te-ai mai răsfăţat demult cu o friptură delicioasă de vită, iată că acum este momentul potrivit.

Ingrediente

1 kg pulpă de viţel 1 ceapă 1 ţelină 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă boia iute sare piper

Mod de preparare

Cureţi carnea de pieliţe, o împănezi cu căţei de usturoi, presari rozmarinul tăiat fin, dai cu boiaua dulce şi iute, cu sare şi piper, după gust. Tai legumele rondele, le aşezi într-o tavă şi pui peste ele carnea. Torni o cană de apă, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, la foc mic, cam 1 oră. Scoţi folia şi o laşi să se rumenească, având grijă să o stropeşti cu sosul din tavă. Friptura este gata când intră furculiţa cu uşurinţă în ea. O serveşti, tăiată felii, cu legumele din tavă sau cu salată verde.