Friptură de viţel la tavă
Nimic nu poate egala gustul unei fripturi rumene. Pentru ca masa să fie şi mai îmbietoare, iar aroma desăvărşită, e musai ca friptura de vitel la tava să aibă alături o garnitură de legume.
Ingrediente:
500 g muşchi de viţel 1 tijă de ţelină 2 morcovi 1 dovlecel 1 vânătă 2 ardei graşi 150 ml ulei 1 pahar de apă 1 pahar de vin roşu sare piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o cureţi de pieliţe, apoi o tai în felii groase. Tai un morcovul şi ţelina pe lung.
Înţepi bucăţile de carne din loc în loc cu vârful cuţitului şi pui cubuleţele de morcov şi de ţelină. Aşezi friptura de vitel umpluta cu legumele într-o tavă termorezistentă, în care ai pus 4 linguri de ulei, apa şi vinul, după care o acoperi cu folie de aluminiu. O pui la cuptorul încins în prealabil, timp de 50 de minute. Din când în când, iei sos din tavă cu o lingură şi torni peste friptură.
Între timp, speli dovlecelul, ardeii, vânăta şi celălalt morcov.Tai ardeii în felii subţiri, iar vânăta, morcovul şi dovlecelul în rondele. Într-o tigaie pui uleiul rămas, adaugi legumele, pui sare şi piper, şi le sotezi.
Când friptura de vitel la tava este gata, adaugi garnitura de legume şi masa poate fi servită.
FOTO Profimedia