Fructe de mare cu gnocchi şi sos de parmezan
O reţetă pe cât de interesantă, pe atât de gustoasă.
Ingrediente
2 linguri unt nesărat 4 căţei de usturoi, mărunţit 3 cepe tocate 1 plus ½ căni vin alb 1 plus ¾ cană smântână ½ lămâie 2 căni brânză parmezan 180 g creveţi, gătiţi 2 linguri unt nesărat 480 g crabi 450 g gnocchi pătrunjel
Mod de preparare
Pune o oala cu apă la fiert. Când apa este fiartă pune pastele şi lasă-le pentru 3-5 minute. Când se ridică la suprafaţa apei, ia pastele folosind o strecurătoare şi pune-le într-un bol.
Pentru a face sosul trebuie să topeşti untul într-o tigaie pe foc. Când untul este topit, adaugă ceapa tocată şi soteaz-o pentru 3-5 minut, până când devine transparentă. Adaugă usturoiul tocat şi sotează-l pentru 2 minute.
Adaugă 1 cană de vin alb peste combinaţia de usturoi şi ceapă şi lasă totul pe foc, până când vinul scade la jumătate. Adaugă cealaltă cană de vin şi şi lasă pe foc , amestecând, pentru 2 minute după care adaugă smânâna.
Lasă compoziţia pe foc pentru 3-5 minute şi adaugă brânza parmezan, stoarce jumătatea de lămâie şi amestecă.
În tigaia în care este preparat sosul pune pastele, crabii şi creveţii gătiţi şi amestecă pe foc pentru 5-7 minute. Adaugă pătrunjel deasupra şi poţi servi.
Sursa: http://bsugarmama.com/