Fursecuri cu ciocolată, un desert ispititor

fursecuri cu ciocolata jpeg

Ai poftă de un desert simplu? Încearcă aceste fursecuri cu ciocolată, extrem de apetisante. Conţin mult miez de nucă, un ingredient cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Ingrediente

Pentru fursecuri

250 g făină 125 g unt 2 linguri zahăr ½ linguriţă praf de copt 1 praf de sare 3 linguri apă rece

Pentru umplutură

200 g ciocolată neagră

200 g smântână pentru frişcă

100 g miez de nucă

Mod de preparare

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, încorporezi făina amestecată cu sarea şi praful de copt şi frămânţi până când capătă un aspect sfărâmicios. Torni apa rece şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie nu foarte subţire şi decupezi fursecurile. Le aşezi în tava tapetată, lăsând spaţii între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc uşor. Le scoţi şi le laşi la răcit.

Pentru umplutură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, adaugi smântâna şi omogenizezi. O laşi la răcorit. Lipeşti fursecurile două câte două cu cremă de ciocolată şi aşezi deasupra jumătăţi de miez de nucă, trecute prin crema de ciocolată.

Fursecuri umplute cu cremă de cacao

Fursecuri umplute cu cremă de cacao

Fursecuri Clopoţel

Fursecuri Clopoţel

Fursecuri de ciocolată cu piper, desert de iarnă

Fursecuri de ciocolată cu piper, desert de iarnă