Fursecuri cu lămâie şi cremă de brânză
Cel mai bun lucru la aceste fursecuri este faptul că sunt precum două deserturi într-unul singur. Sunt o combinaţie de cheesecake şi fursecuri într-o gustare de care te poţi bucura dintr-o singură înghiţitură.
Fursecuri cu lămâie şi cremă de brânză - Ingrediente
1 cană făină ½ linguriţă sare ¼ linguriţă praf de copt 220 g cremă de brânză, la temperatura camerei 115 g unt, la temperatura camerei 1 cană zahăr tos 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 ou
Pentru glazură
1 cană zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
Fursecuri cu lămâie şi cremă de brânză - Mod de preparare
Cerni făina, praful de copt şi sarea într-un vas. Separat, în alt vas, mixezi crema de brânză cu untul până se omogenizează. Adaugi zahărul treptat şi amesteci până obşii o spumă. Pui coaja de lămâie, vanilia şi oul. Baţi bine ca să se combine ingredientele. Cu mixerul la viteză mică, adaugi ingredientele solide şi amesteci până la omogenizare. Dacă aluatul ţi se pare prea moale sau cald, îl dai la frigider până devine tare.
Pui cu lingura mici cantităţi de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi distanţă între fursecuri. Dai la cuptor 12-15 minute, rotind tava la jumătatea intervalului de timp, până se rumenesc. Laşi fursecurile în tavă 5 minute să se răcească, apoi le muţi pe altceva. Când s-au răcit complet, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie într-un vas mic şi, folosind o lingură, pui glazura peste fursecuri.
Sursa + foto: www.thekitchn.com
Fursecuri fragede cu gem de cireşe