Fursecuri de post umplute cu gem

fursecuri de post cu gem jpeg

În Postul Paştelui, când ţi se face poftă de ceva dulce, poţi prepara rapid o tavă cu fursecuri delicioase, pe care le umpli cu gem. În cel mai scurt timp îţi vei potoli pofta şi vei descoperi un desert simplu de post.

Ingrediente

200 g margarină, pentru prăjituri 150 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de rom coaja de la 1 lămâie 350 g făină 1 praf de sare gem, după gust 2 linguri smântână vegetală 2 linguri afine sau alte fructe de pădure

Preparare

Mixezi margarina cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi coaja de lămâie, esenţa de rom, sarea şi făina, treptat. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, din care întinzi o foaie nu foarte subţire.

Decupezi fursecurile în ce formă doreşti şi le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor. Le scoţi şi le laşi la răcorit. Uneşti fursecurile, două câte două, cu gem şi le decorezi cu smântână şi fructe.

Foto: Profimedia