Fursecuri japoneze
Pufoase şi cu o aromă subtilă de vanilie, aceste fursecuri sunt preparate des în Ţara Soarelui Răsare, Japonia. Aşadar, ce spui dacă ai vedea cât de bune sunt aceste fursecuri japoneze?
De ce ai nevoie pentru fursecuri japoneze
Pentru primul strat
300 g făină
40 g unt
25 g zahăr
1 praf de sare
160 ml lapte
1 ou
3 g drojdie
Stratul doi
240 g făină
1 lingură praf de copt
80 g unt
80 g zahăr
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară fursecuri japoneze
Pentru primul strat, combină drojdia, laptele şi zahărul într-un vas, acoperă şi lasă să crească 10 minute. Combină făina cu sarea, adaugă maiaua crescută şi începe să frămânţi, adăugând untul tăiat şi oul. Când aluatul devine omogen, lasă-l să crească aproximativ o oră, într-un loc cald.
Între timp, pentru stratul doi, mixezi untul cu zahărul, până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Împarţi aluatul în 16 părţi egale, pe care le dai la frigider. Împarţi şi aluatul care între timp a crescut în 16 bucăţi egale, pe care le întinzi. Pui peste fiecare foaie câte o bucată de aluat din frigider şi le lipeşti. Pui fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la crescut aproximativ 30 de minute, după care le dai la cuptor până se rumenesc. La final le pudrezi cu zahăr.