Fursecuri trufe cu ciocolată
Fursecurile crăpate cu ciocolată sau trufe, cum mai sunt numite, sunt un desert uşor de preparat, care îţi va încânta toţi invitaţii!
Ingrediente
100 g zahăr
80 g unt
200 g ciocolată
1 praf de sare
½ lingură praf de copt
2 linguri pudră de cacao
3 ouă
1 fiola esenţă de vanilie
200 g făină
½ pahar zahăr pudră
Mod de preparare
Topeşti untul împreună cu ciocolata ruptă bucăţele, pe baie de aburi. Adaugi zahărul şi amesteci, până se topeşte complet. Mixezi cu ouăle şi esenţa de vanilie. Separat, amesteci făina, pudra de cacao, sarea şi praful de copt. Încorporezi compoziţia cu ciocolată. Acoperi şi dai la rece, timp de 2 ore.
Modelezi biluţe din aluat, de mărimea unei nuci. Le dai prin zahărul pudră, astfel încât să fie acoperite în totalitate. Aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încălzit la 160 °C, pentru aproximativ 15 minute. Serveşti după ce s-au răcit.
Sursa http://allrecipes.com