Gogoşele cu piure de mere
Merele sunt delicioase atunci când le foloseşti în prăjituri. Data viitoare când îţi propui să încerci un desert pentru cei dragi, încearcă această reţetă de gogoşele cu piure de mere.
Ingrediente
Pentru gogoşele
150 g făină 100 g unt 250 ml apă 4 ouă 1 praf de sare
Pentru umplutură
6 mere
4 linguri zahăr
1 praf scorţişoară
1 lingură pesmet
zahăr pudră, pentru decor
Preparare
Pui pe foc, într-o cratiţă, apa şi untul. Când încep să clocotească, adaugi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Este gata când se desprinde de pe marginile vasului. Dai deoparte şi încorporezi sarea şi ouăle, unul, câte unul, până când se omogenizează. Pui umplutura în poş şi formezi gogoşelele direct în tavă, lăsând spaţii între ele. Le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi le laşi la răcit.
Pentru piure, cureţi merele, le dai prin răzătoarea mică, le amesteci cu zahărul, pesmetul şi scorţişoara. Le pui pe foc, amestecând constant până când scade sucul. Laşi piureul la răcit. Tai gogoşelele în jumătate şi le umpli cu piure. La final, le pudrezi cu zahăr.