Gogoşi cu dovleac

gogosi cu dovleac jpeg

Poţi da un gust special gogoşilor dacă le umpli cu ciocolată sau gem sau, mai bine, adaugi dovleac în compoziţia lor.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu dovleac

Pentru gogoşi

1 dovleac mic

1 lingură ulei

150 ml lapte

2 linguri unt

1 pachet drojdie uscată

4 linguri zahăr

450 g făină

1 linguriţă scorţişoară, opţional

1 praf de sare

ulei, pentru prăjit

Pentru glazură

100 g alune

2 linguri zahăr

1 praf scorţişoară

4 linguri unt

Cum se prepară gogoşile cu dovleac

Tai dovleacul felii, îndepărtezi seminţele şi-l aşezi într-o tavă. Îl dai la cuptor până când se înmoaie. Îl descojeşti şi-l pasezi.

Încălzeşti laptele şi adaugi untul. Pui drojdia, zahărul şi laşi câteva minute maiaua. Amesteci făina cu sarea şi scorţişoara şi o încorporezi în maia, alternativ cu piureul de dovleac. La început aluatul va fi mai moale, aşadar trebuie să-l frămânţi câteva minute. Laşi aluatul să crească până când îşi dublează volumul. Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat şi decupezi gogoşile. Le rumeneşti în uleiul încins, după care le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Zdrobeşti alunele şi le amesteci cu sarea, scorţişoara şi untul topit. Le presari peste gogoşi.

Sursa foto http://www.earthpoweredfamily.com

http://www.earthpoweredfamily.com