Gogoşi cu gem de mure
Cine poate refuza o gogoaşă pufoasă, mai ales când este umplută cu un delicios gem dulce-acrişor de mure?
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu gem de mure
500 g făină
50 g zahăr
14 g drojdie uscată
125 ml lapte
2 ouă
25 g unt
100 ml apă
ulei, pentru prăjit
gem de mure
Cum se prepară gogoşi cu gem de mure
Amesteci laptele călduţ cu zahărul şi drojdia şi amesteci până se dizolvă. Lasă să se odihnească 5 minute, încorporează ouăle bătute şi untul topit. Toarnă această compoziţie peste făină, puţin câte puţin, frământând. La final toarnă şi apa călduţă şi frământă până obţii un aluat elastic. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul. Întinde o foaie nu foarte subţire şi decupează gogoşile. Prăjeşte-le pe ambele părţi în ulei încins şi scoate-le pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. După ce s-au răcorit puţin, umple-le cu gem de mure.
Sursa foto http://www.wildeorchard.co.uk