Gogoşi de post

gogosi pufoase ardelenesti jpeg

pentru zilele de post când simţi nevoia să mănânci ceva dulce, poţi preparar acest desert.

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 250 ml apă călduţă 2 g drojdie 1 praf sare coajă rasă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă ulei

zahăr pudră

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cerni făina într-un bol, adaugi restul ingredientelor pentru aluat şi frămânţi până când coca nu se mai lipeşte de degete. O laşi la dospit. Presari puţină făină pe masa de lucru sau pe un fund de lemn, mai frămânţi aluatul, apoi îl împarţi în bucăţele rotunde. Întinzi fiecare bucată de cocă cu un făcăleţ, o ungi cu puţin ulei, strângi iar aluatul, îl întinzi din nou şi prăjeşti gogoaşa în baie de ulei. Scoţi, o pui pe şerveţel absorbant, apoi o aşezi pe un platou şi o pudrezi cu zahăr. Procedezi astfel până când termini aluatul.