Halva cu migdale şi scorţişoară

halva migdale scortisoara jpeg

Halvaua este un desert binecunoscut în ţările orientale şi adesea însoţeşte cafeaua sau ceaiul. Fiecare ţară are propria ei reţetă, care de care mai aromată, iar noi îţi propunem azi cea mai simplă reţetă de halva cu migdale şi scorţişoară. Unele reţete au fructe uscate şi stafide printre ingrediente. pe lângă nucşoară, gustul aparte este dat de scorţişoară, de şofran şi de apa de trandafiri. În India, halvaua este o cremă densă, parfumată, cu morcov sau cu dovleac. În Turcia şi Grecia, halvaua este un desert compact, din migdale măcinate, susan, fistic, miere sau zahăr.

Halva cu migdale şi scorţişoară - Ingrediente

1 cană zahăr 1 cană miere 1 cană apă 2 linguriţe scorţişoară 100 g unt 250 g migdale 1 cană griş

Halva cu migdale şi scorţişoară - Mod de preparare

Topeşti zahărul, stingi cu apa, pui mierea şi scorţişoara şi fierbi pe foc mic aproximativ 15 minute. Între timp, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi 200 g de migdale zdrobite, grişul şi laşi totul pe foc mic până se rumeneşte. Torni peste griş siropul cu miere, amesteci bine şi mai laşi pe foc mic 10 minute, cât să se lege. Întinzi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi o dai la rece pentru două ore. Răstorni halvaua cu migdale şi scorţişoară pe un platou şi o decorezi cu migdalele rămase tăiate felii.