Hamburgeri pentru copii
Ne-am gândit să vă propunem această reţetă pentru este sfârşit de săptămână, este Halloween şi este foarte posibil să vă treziţi cu mai mulţi prichindei prin casă. Ca să fiţi pregătiţi vă venim în ajutor cu această reţetă.
Ingrediente
Pentru chifle
150 g făină albă 100 g făină integrală 1 linguriţă zahăr brun 10 g drojdie 1 praf de sare 1 ou Pentru hamburgeri
500 g carne tocată
½ linguriţă sare
2 felii de pâine
100 ml lapte
60 g brânză rasă
ulei pentru prăjit
Pentru garnitură
4 frunze salată verde
8 roşii cherry
Mod de preparare
Cerni ambele tipuri de făină într-un castron, adaugi zahărul, drojdia, sarea, oul şi 150 ml de apă călduţă. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi-l laşi să crească, acoperit, la loc cald, 30 de minute. Împarţi aluatul în patru, formezi chifle, le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul încins la 170° C până se auresc.
Dizolvi sarea în puţină apă rece, o pui în carne şi frămânţi bine. Adaugi pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, brânza rasă şi omogenizezi bine. O laşi să se odihnească la frigider 30 de minute, împarţi compoziţia în patru, formezi hamburgerii şi îi prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins sau îi pui pe grătar.
Tai chiflele în două pe orizontală, aşezi pe fiecare jumătate o bucată de salată, pui hamburgerul, felii de roşii şi acoperi cu cealaltă parte.
sursa foto: Profimedia