Hering marinat
Pentru cei cărora le place peştele avem o reţetă delicioasă de hering marinat.
Ingrediente pentru hering marinat (4 porţii)
1 kg hering congelat 100 ml oţet 250 ml apă 50 ml ulei 2 foi dafin 1 linguriţă boabe piper negru 3-4 boabe ienibahar seminţe de muştar crenguţe de oregano 1 linguriţă sare 1 varză mică 1 lămâie mărar
Mod de preparare hering marinat
Cureţi heringii de intestine, le îndepărtezi capetele şi aripioarele, îi speli cu apă rece, îi scurgi bine, apoi îi tai rondele de 2 cm şi îi laşi să stea la rece până prepari marinata.
Separat, pui la fiert apa cu oţetul, uleiul şi condimentele, apoi laşi să se răcească. Aşezi bucăţile de peşte în borcane potrivite ca mărime, turnând treptat şi marinata, după fiecare strat de peşte. La final, aşezi crenguţe de oregano. Închizi borcanele cu capace filetate şi ţii la rece 4-5 zile.
Poţi servi heringul marinat ca atare sau, dacă vrei, cu o salată de varză albă tăiată fin, stropită cu puţin ulei, cu zeamă de lămâie şi cu mărar