Împletitură festivă

Ingrediente: 270 g file de somon, 270 g file de calcan, 250 g file cod, zeama de la o lămâie, sare, piper, 1 morcov, 1 ceapă, cimbru, 1 frunză dafin, 4-5 boabe piper, 2 căţei usturoi, boia
Timp de preparare: 1h 05 min Dificultate: medie
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le tai în patru şi le pui la fiert într-un litru de apă cu sare. Adaugi condimentele, usturoiul şi laşi să fiarbă. Tai fileurile în şuviţe de 2,5 cm şi le împleteşti folosind toate cele trei tipuri de peşte. Condimentezi cu sare, piper şi îl stropeşti cu zeamă de lămâie.
După ce apa a scăzut la jumătate, pui peştele într-o sită , pui sita pe vasul în care fierb legumele, acoperi cu un capac şi-l fierbi la aburi până se pătrunde. Îl serveşti presărat cu puţină boia.