Inele umplute cu prune

inele umplute cu prune jpeg

Poţi servi aceaste inele umplute cu prune cu frişcă, cremă de vanilie ori cu ciocolată topită.

Ingrediente

12 g drojdie 250 ml lapte 1 vârf cuţit de sare 100 g zahăr 100 g unt 30 ml ulei 15 prune 700 g făină 3 ouă

Mod de preparare

Speli prunele şi le laşi să se scurgă de apă. Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi adaugi şi o lingură de zahăr. Laşi compoziţia la loc cald, ferit de curent 15 minute. Topeşti untul pe baie de aburi şi-l amesteci cu 2 ouă. Adaugi sarea, uleiul şi torni, treptat, făina. Amesteci bine şi pui compoziţia cu drojdie. La final, presari şi restul de zahăr. Vei obţine un aluat moale, nelipicios. Acoperi vasul în care se află aluatul cu un prosop înmuiat în apă fierbinte, apoi îl dai la loc cald o oră. Compoziţia trebuie să-şi mărească volumul de 3 ori. Din aluat formezi biluţe şi le mai laşi deoparte 30 de minute. Între timp înjumătăţeşti prunele şi le cureţi de sâmburi.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg