Jeleu răcoritor de vară, cu fructe de pădure

jeleu de fructe de padure jpeg

Încearcă această reţetă recomandată de Jamie Oliver şi bucură-te de un desert deosebit. La ocaziile speciale, poţi face jeleurile în forme individuale, cum ar fi mici ceşti de ceai sau căni de cafea, care sunt, totodată, o modalitate simplă de a transporta desertul, de exemplu, la un picnic.

Jeleu răcoritor de vară, cu fructe de pădure – Ingrediente

100 g afine 100 g zmeură 4 pliculeţe de gelatină 2 linguri de zahăr pudră 400 ml şampanie sau proseco frunze de mentă proaspătă, pentru servire

Jeleu răcoritor de vară, cu fructe de pădure – Mod de preparare

Umpli formele pe care doreşti să le foloseşti (ceşti de ceai sau căni de cafea) cu fructele de pădure (dar le umpli pe trei sferturi). Le laşi la frigider ca să se răcească.

Între timp, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pui conţinutul într-un bol şi acoperi gelatina cu 150 ml apă caldă şi adaugi zahărul. Amesteci până se dizolvă.

Când apa cu gelatina s-a răcit şi a ajuns la temperatura camerei, adaugi 400 ml de şampanie sau proseco, amesteci bine şi torni această combinaţie peste fructele de pădure din formele date la rece. Apoi le aşezi din nou în frigider, pentru a se întări jeleul.

Când desertul este gata, înmoi partea de jos a ceşcuţelor sau cănilor în puţină apă fierbinte, pentru a se topi uşor jeleul, apoi răstorni pe o farfurie. Decorezi cu câteva frunze proaspete de mentă, înainte de a servi porţiile din acest jeleu răcoritor de vară, cu fructe de pădure.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Jeleu de citrice

Jeleu de citrice

Plăcintă cu jeleu şi piersici

Plăcintă cu jeleu şi piersici

Tort cu jeleu şi cremă de cafea (reţetă de post)

Tort cu jeleu şi cremă de cafea (reţetă de post)