Lasagna cu pui

lasagna pui jpeg

Iată o variantă alternativă a reţetei tradiţionale de lasagna, pe care e musai să o încerci!

Ingrediente

450g piept de pui, dezosat şi fără pieliţă ½ linguriţă sare 2 căni brânză mozzarella ¼ cană unt 2 linguriţe usturoi tocat 2 linguri făină de grâu ¼ linguriţă sare ½ linguriţă piper măcinat 1 ½ cană lapte fără grăsime 3 căni spanac amestecat cu iaurt

Mod de preparare

Într-o oală mare plină cu apă şi ½ linguriţă sare, fierbe fâşiile de piept de pui timp de 10 minute. Scoate din apă pieptul de pui şi taie-l fâşii subţiri.

Prepară foile pentru lasagna după instrucţiunile de pe ambalaj. Într-o cratiţă mică, topeşte untul la foc mediu. Adaugă usturoiul şi găteşte-l pentru 2 minute.

Adaugă făina, sarea şi piperul şi continuă să amesteci până când se omogenizează. Toarnă uşor laptele în timp ce amesteci ingredientele. Continuă să învârţi până când amestecul se îngroaşă. Ia-l de pe foc.

Încinge cuptorul la 375 de grade. Toarnă ¼ cană sos béchamel pe fundul unei tăvi dreptunghiulare. Pune o foaie pentru lasagna peste sos. Adaugă un strat de spanac peste foi. Împrăştie ½ cană pui mărunţit şi ½ cană brânză mărunţită.

Repetă aşezarea în straturi în tavă până când aceasta se umple. Bagă lasagna la cuptor pentru 30 de minute. Serveşte-o imediat sau acoper-o şi bag-o la congelator pentru a o servi peste câteva zile.

sursa: theseasidebaker.com