Lasagna cu ştevie
Pentru că este verdeaţă de sezon, ne-am gândit că o lasagna cu ştevie, pe care o găseşti pe toate tarabele din pieţe, este o idee foarte bună.
Ingrediente (8 porţii)
1 pachet foi de lasagna
6 ouă
200g kaizer
300g telemea de oi
200g ştevie
50g parmezan
Pentru sosul bechamel
50g unt
3 linguri făină
600ml lapte
nucşoară rasă
sare
piper
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o crăticioară, adaugi făina, amestecând permanent. Stingi cu laptele călduţ, amestecând energic să nu se facă cocoloaşe. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust, laşi să fiarbă până se formează sosul bechamel şi dai sosul la răcit. Între timp, tai kaizerul şuviţe, îl rumeneşti uşor, fără adaos de grăsime.
Separat, fierbi ouăle tari, le cureţi de coajă şi le tai felii. Opăreşti foile de lasagna în apă cu sare şi o lingură de ulei, ca să nu se lipească una de alta. Aşezi, într-o tavă unsă şi tapetată un strat de foi de lasagna, adaugi sos bechamel în strat subţire, pui un strat de kaizer rumenit, un strat de felii de ouă, unul de telemea rasă, puţină ştevie opărită şi încă un strat de sos bechamel. Continui cu alt rând de foi de lasagna şi în acelaşi fel până se termină toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi de lasagna, peste care se pune sos bechamel şi parmezanul ras. Introduci tava la cuptor 45 de minute, la temperatură potrivită, până se rumeneşte deasupra.
Serveşti lasagna caldă, garnisită cu pătrunjel verde tocat.