Lava cake cu lămâie

lava cake cu lamaie jpeg

O prăjitură foarte moale cu margini crocante şi cu ciocolată albă şi lămâie. Pregăteşte cea mai bună lava cake cu lămâie, cu interior moale şi răcoros pentru toţi cei care vor să se răsfeţe cu un deliciu aromate.

Lava cake cu lămâie - Ingrediente (6 porţii)

250 g ciocolată albă 8 linguri unt 1½ cană zahăr pudră 3 ouă 3 gălbenuşuri 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 linguri zeamă de lămâie coaja de la 2 lămâi ½ cană făină ¼ linguriţă sare

Lava cake cu lămâie - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu grăsime 6 forme de brioşe. Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, împreună cu untul. Poţi face asta şi la cuptorul cu microunde. Amestecă bine ciocolata cu untul. Încorporează zahărul, ouăle, găbenuşurile, vanilia, lămâia şi coaja de lămţie şi amestecă bine toate ingredientele.

Folosind o spatulă, încorporezi făina şi sarea. Amestecă cu grijă. Toarnă aluatul în formele de brioşe pregătite. Lasă-le la copt 15-17 minute. Lasă-le să se răcească 5 minute în forme. Desprind-le de formă cu un cuţit. Aşază o foaie de copt deasupra lor şi întoarce-le. Ar trebui să iasă foarte uşor. Presară cu zahăr pudră, frişcă, fructe. Serveşti imediat!

sursa: http://showmetheyummy.com/