Macarons cu cacao
Despre macarons putem spune că sunt în vogă şi că sunt atât de rafinate încât visezi la gustul lor de multe ori. Iată o reţetă simplă şi ieftină pentru aceste prăjiturele.
Ingrediente
Pentru macarons 4 albuşuri 300 g zahăr pudră 1 linguriţă ness 100 g migdale măcinate
200 g unt
200 g zahăr pudră
50 g cacao
2 linguri nucă măcinată
esenţă de rom
Cum se prepară
Se amestecă migdalele cu zahărul şi se cerne printr-o sită. Se bate albuşul spumă cu o lingură de zahăr pudră până devin „băţoase”. Se adaugă nessul dizolvat în puţină apă şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se presară treptat în albuş amestecul de migdale şi se amestecă uşor. Într-o tavă tapetată cu hârtie se toarnă cu un poş cantităţi mici din compoziţie. Se lasă la loc cald până se face o crustă deasupra. Se coc 10 minute, la foc mic. Se mixează spumă untul cu zahărul, se adaugă cacaua, esenţă de rom şi nuca măcinată. Se lipesc câte două macarons cu crema de cacao.