Madlene cu glazură de lămâie
Pufoase şi aromate, aceste madlene cu glazură de lămâie trebuie încercate alături de o ceaşcă de ceai.
De ce ai nevoie cu glazură de lămâie
3 ouă
150 g zahăr
1 praf de sare
250 g făină
1 lingură praf de copt
coaja de la 1 lămâie
11 linguri unt
9 plicuri ceai de muşeţel
Pentru glazură
150 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură apă
Cum se prepară madlene cu glazură de lămâie
Topeşti 2 linguri de unt şi ungi formele de madlene. Presari făină şi dai formele la frigider.
Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Topeşti restul de unt, adaugi pliculeţele de ceai şi laşi câteva secunde. Strecori untul şi-l încorporezi în compoziţie împreună cu coaja de lămâie. Acoperi compoziţia şi o dai la frigider o oră. Torni compoziţia în forme şi coci madlenele 9-10 minute. Le laşi la răcorit.
Pentru glazură amesteci toate ingredientele până obţii o pastă. Treci madlenele prin glazură.
Sursa foto http://www.butterandtype.com