Măsline pane

Măslinele pane sunt un aperitiv crocant și delicios, perfect pentru mesele festive sau ca gustare sofisticată.

masline pane jpg

Ingrediente

30 măsline verzi mari, fără sâmburi

Pentru umplutură

1 ceapă tăiată cubulețe

150 g carne de curcan tocată

50 ml vin alb sec

1 lingură ulei

70 g parmezan ras prin răzătoarea mică

Pentru pane

3 ouă

120 g pesmet

70 g făină

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru umplutură, încingi uleiul, adaugi ceapa, presari sare și piper, după gust și o călești până devine translucidă, apoi pui carnea, amesteci și o lași până începe să se rumenească. Torni vinul și o mai ții 15-20 de minute. O dai de pe foc și o lași să se răcească complet, apoi adaugi parmezanul și-l încorporezi. După ce s-a răcit, o mixezi, ca să obții o pastă fină pe care o dai la frigider 30 de minute.

Scoți amestecul de la rece, crestezi ușor măslinele și, cu vârful unui cuțit, le umpli. Le lași deoparte.

Bați bine ouăle cu sare și cu piper, după gust. Pui în castroane separate făina și pesmetul.

Treci măslinele prin făină, prin ouă, apoi prin pesmet și mai repeți operațiunea încă o dată. Le prăjești în baie de ulei încins, până devin aurii și le scoți pe șervețele absorbante.