Melcişori cu prune uscate
Când prietenii dau buzna peste tine şi strigă şi caută după ceva dulce îi poţi ademeni şi sătura cu aceşti melcişori cu prune uscate. Sunt delicioşi!
Ingrediente pentru melcişori cu prune uscate
Pentru aluat 30 g drojdie 200 ml lapte 110 g zahăr tos 500 g făină 4 gălbenuşuri 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g unt
Pentru umplutură:
100 g prune uscate
1 linguriţă scorţişoară
2 linguriţe zahăr cristale
1 ou
Mod de preparare pentru melcişori cu prune uscate
Se amestecă drojdia cu jumătate din cantitatea de lapte, se adaugă o lingură cu zahăr şi una cu făină. Se omogenizează şi se lasă să crească la cald. Se amestecă restul zahărului cu făina, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se adaugă restul laptelui călduţ şi se lasă deoparte.
După ce a crescut maiaua se amestecă în compoziţia de la pasul 1 şi se adaugă unt călduţ. Se frământă un aluat care se adună ca o bilă şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald. După ce a crescut se taie uşor aluatul şi se lasă încă 30 de minute să crească.
Se spală prunele uscate în apă călduţă, se usucă şi se taie în bucăţi mici.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi se unge cu ou bătut. Se presară apoi zahărul amestecat cu scorţişoară şi se pun bucăţelele de prune.
Se rulează uşor aluatul şi se taie în bucăţi de un centimetru grosime.
Se aşază melcişorii formaţi într-o tavă unsă cu grăsime şi se lasă să crească 20 de minute.
Se ung melcişorii cu prune uscate cu ou bătut şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.