Mere coapte cu caramel. Reţeta lui Jamie Oliver

mere coapte cu caramel jpeg

La mesele festive, atunci când sărbătoreşti ceva alături de cei dragi, prieteni sau familie, răsfaţă-i cu un desert simplu şi delicios, precum aceste mere coapte cu caramel. Reţeta este testată de bucătarul Jamie Oliver, aşa că nu ai cum să dai greş,mai ales că ingredientele folosite de el sunt simple şi la îndemâna oricui.

Mere coapte cu caramel – Ingrediente

4 mere potrivite 50 g unt 50 g zahăr brun 2 pumni de fructe uscate (stafide, cireşe sau caise deshidratate, tocate) 1 bucăţică de ghimbir, tocat coaja de la 1 portocală 2 linguri de miere 290 ml frişcă bătută (smântână) 1 lingură de zahăr pudră 1 praf de scorţişoară 1 strop de coniac sau whisky, opţional

Mere coapte cu caramel – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoţi cotoarele merelor cu un cuţit ascuţit, dar ai grijă să nu tai merele în două. Le aşezi pe o tavă de copt.

Încălzeşti untul şi zahărul într-un vas mic, cu fructele uscate, bucăţica de ghimbir şi coaja de portocală. Amesteci bine până când untul s-a topit şi zahărul s-a dizolvat complet. Torni amestecul de caramel în centrul merelor, dacă ţi-a mai rămas compoziţie, o torni peste mere, împreună cu mierea. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute.

Între timp, baţi smântâna lichidă cu zahărul şi puţină scorţişoară, până se formează o spumă tare. Încorporezi puţin coniac sau whisky, după gust. Serveşti fiecare măr copt cu o cantitate de frişcă bătută sau cu sos de caramel din tavă.

Sursa + foto: www. jamieoliver.com.

Cea mai uşoară reţetă de spumă de mere

Cea mai uşoară reţetă de spumă de mere

Spumă de mere. Reţeta simplă

Spumă de mere. Reţeta simplă