Mere umplute cu creveți

Mere umplute cu creveți este o combinație surprinzătoare și delicioasă, potrivită pentru aperitive speciale sau un fel ușor de vară și nu numai.

mere umplute cu creveti jpg

Ingrediente

200 g creveți decorticați

50 g smântână

1 linguriță suc de lămâie

mărar proaspăt

4 mere mari

1 linguriță muștar Dijon

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Speli merele și le tai jumătăți, îndepărtând cotorul și semințele. Scoți o parte din pulpa merelor cu o linguriță, pentru a face loc umpluturii, lăsând un perete de aproximativ 1 cm grosime.

Gătești creveții în uleiul de măsline la foc mediu, 2-3 minute, până devin roz și opaci. Îi scoți din tigaie și îi lași să se răcească puțin.

Prepari umplutura: amesteci creveții cu smântâna, sucul de lămâie și muștarul. Potrivești de sare și piper după gust.

Umpli fiecare jumătate de măr cu amestecul de creveți, le așezi pe un platou și decorezi fiecare măr umplut cu frunze de mărar proaspăt.