Milles feuilles cu căpşuni

DSC 8499 jpeg

Gazda emisiunii „Cireaşa de pe tort“, de la Prima TV, îţi propune o reţetă delicioasă de Milles feuilles cu căpşuni, un desert de poveste pentru cei dragi.

Ingrediente

500 g căpşuni, spălate şi tăiate 2 foi aluat foitaj

Pentru crema de patiserie (creme patissiere)

500 ml lapte

100 g zahăr

5 gălbenuşuri

60 g făină

1 tijă vanilie

50 g unt

coaja rasă de la o jumătate lămâie

zahăr pudră

Mod de preparare

Aluatul foitaj îl tai pe lung, apoi pătrate pe care le aşezi într-o tavă în care ai întins o foaie de copt. Aşezi peste pătratele de aluat o altă foaie de copt, iar deasupra pui o tavă mai grea şi dai la cuptor, aproximativ 35 de minute. În acest fel foitajul nu se va umfla! Scoţi tava şi laşi deoparte. Torni laptele într-un vas, tai pe jumătate păstaia de vanilie, îi scoţi

sâmburii şi îi pui în lapte. Amesteci, aşezi vasul pe foc, laşi să dea un clocot şi dai deoparte ca să se răcească.

Separat, într-un alt vas, pui cele 5 gălbenuşuri şi zahărul şi amesteci bine cu un tel până când compoziţia se albeşte, iar zahărul s-a topit. Încorporezi făina în ploaie având grijă să nu se formeze cocoloaşe. După ce amestecul s-a omogenizat torni, în fir subţire, jumătate din cantitatea de lapte. Amesteci bine, apoi torni toată această compoziţie în restul de lapte, aşezi vasul pe foc mic şi amesteci cu telul până la primul clocot. Dai deoparte, pui coaja de lămâie şi laşi să se răcească încet, adaugi untul şi amesteci. Astfel vei obţine o cremă suplă şi lucioasă.

Aşezi un pătrăţel de aluat copt pe un platou, presari zahăr pudră, pui cremă, aşezi feliile de căpşuni, un alt pătrăţel foitaj, cremă, căpşuni, iar foitaj şi presari zahăr pudră. Procedezi la fel până termini toate ingredientele.

image