Mini quiche cu bacon

Mini quiche cu bacon sunt aperitive savuroase, perfecte pentru petreceri, brunch sau ca o gustare delicioasă.

minichis cu bacon jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

1 ou

½ linguriță sare

125 g unt rece, tăiat cubulețe

250 g făină

2-3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

100 ml lapte

100 g șuncă

3 ouă

100 g brânză cheddar

100 ml smântână pentru gătit

sare și piper, după gust

Pentru topping:

6 felii bacon

Mod de preparare

Amesteci făina cu sarea, adaugi untul rece și frămânți cu degetele până când totul devine nisipos. Pui oul și apa rece, și amesteci până obții un aluat omogen. Nu trebuie frământat prea mult. Formezi o bilă din aluat, o învelești în folie de plastic și o dai la frigider 30 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Bați ouăle, adaugi smântâna pentru gătit și laptele. Condimentezi cu sare și piper, adaugi șunca tăiată cubulețe și brânza rasă.

Prăjești feliile de bacon până devin crocante, apoi le scoți pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime și îl tai bucăți mici.

Pregătești o tavă pentru brioșe, unsă cu puțin unt sau poți folosi forme de hârtie pentru brioșe. Întinzi aluatul pe o suprafață presărată cu făină și tai cercuri suficient de mari pentru a acoperi baza și pereții formelor de brioșe. Așezi cercurile de aluat în formele de brioșe și apeși ușor pentru a le fixa.

Torni umplutura în fiecare formă, umplând aproximativ 3/4 din volum. Presari bucățile de bacon crocant deasupra fiecărei quiche.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute sau până când devin aurii și umplutura este coaptă. Lași mini quiche-urile să se răcească puțin înainte de a le scoate din forme.