Minirulouri cu şuncă şi caşcaval

minirulouri sunca cascaval shutterstock 154292231 jpeg

Aperitivele unei mese festive dau întottdeauna startul festinului. Iar dacă startul este bun, atunci şi restul felurilor de mâncare va fi la fel. Ingrediente

Pentru aluat

3 ouă

250 ml lapte

350 g făină

250 ml apă minerală

1 praf de sare

ulei (pentru prăjit)

1 lingură ulei

Pentru umplutură

20 felii caşcaval

20 felii şuncă

Pentru decor

¼ ardei gras roşu

pătrunjel

Mod de preparare

Baţi ouăle cu sarea, adaugi făina, mixezi bine şi apoi, treptat, adaugi lichidele: laptele, apa minerală şi lingura de ulei. Laşi compoziţia la frigider, aproximativ 20 de minute.

Coci clătitele într-o tigaie, unsă cu puţin ulei. Poţi folosi un şerveţel sau o pană cu care să ungi tigaia cu ulei. Pui pe fiecare clătită în parte câte o felie de caşcaval şi una

de şuncă. Rulezi uşor, apoi le tai felii groase de 3 cm. Le aşezi pe un platou, una peste alta, sub formă de brăduţ.

Le serveşti reci, decorate cu cubuleţe de ardei gras roşu şi pătrunjel.

sursa foto: Shutterstock