Minitarte cu bezea şi cremă de lămâie

minitarte cu bezea si crema de lamaie jpeg

Dacă vrei să obţii cele mai bune bezele, trebuie să ţii cont de următoarele: vei avea, fără efort, bezele tari, bate albuşurile într-un bol mare. Cu cât va intra mai mult aer în contact cu albuşurile, cu atât acestea se vor întări mai repede. Pentru bezele perfecte, foloseşte numai albuşuri de la ouă de calitate şi foarte proaspete. Din cauză că albuşurile reci nu fac spumă, ţine ouăle la temperatura camerei.

Ingrediente pentru minitarte cu bezea şi cremă de lămâie Pentru cremă 200 g zahăr 60 g amidon alimentar 4 gălbenuşuri zeama şi coaja de la o lămâie 320 ml apă foarte rece

Pentru bezea

4 albuşuri

1 praf de sare

200 g zahăr

Pentru aluatul de tartă

200 g făină

200 g unt

1 praf de sare

1 ou

2 linguri lapte (opţional)

Mod de preparare minitarte cu bezea şi cremă de lămâie

Amesteci făina cu untul, praful de sare şi oul până când obţii un aluat compact. Dacă ţi se pare că acesta nu se leagă, poţi turna şi 2 linguri de lapte. Dai aluatul la frigider, 50 de minute.

Tapetezi formele de minitarte şi pui aluatul. Le înţepi cu furculiţa, apoi le dai la copt până se rumenesc. La final, le laşi la răcit.Între timp, prepari bezelele din cele 4 albuşuri pe care le baţi spumă împreună cu sarea. După ce compoziţia a devenit tare, adaugi, pe rând, câte o linguriţă de zahăr până epuizezi cele 200 de grame. Când bezeaua a devenit „băţoasă“, te opreşti.

Pentru cremă, pui într-un castron amidonul, coaja de lămâie, zahărul şi amesteci. Adaugi gălbenuşurile, apoi coaja şi zeama de lămâie, amestecând continuu. Torni apa rece şi continui să amesteci. Pui vasul pe baie de aburi până se îngroaşă crema. Când este gata, o dai deoparte şi o laşi să se răcorească.Pui în fiecare minitartă cremă de lămâie, apoi, cu ajutorul unui poş, bezea şi dai la copt aproximativ 10-15 minute până capătă o culoare aurie. Ornezi după gust.