Minitarte cu ciocolată albă şi zmeură

minitarte jpeg

Pentru ocaziile deosebite în care îţi doreşti un desert inedit, dar, totodată, nu foarte complicat de realizat, îţi propunem reţeta de minitarte cu ciocolată albă şi zmeură, care va fi cu siguranţă pe placul tuturor.

Ingrediente

1 aluat dulce, congelat

40 g zmeură

6 linguriţe gem de zmeură

90 ml smântână pentru frişcă

180 g ciocolată albă, bucăţele

20 g unt, cubuleţe

ulei

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 150 °C. Întinzi aluatul într-o foaie şi decupezi 6 forme circulare. Le aşezi într-o tavă mică de brioşe, unsă cu puţin ulei, presând uşor şi îndoind capetele spre interior. Pui în fiecare formă o bucată potrivită de hârtie de copt şi o umpli cu boabe de fasole sau orez. Dai la cuptor 25 de minute, apoi îndepărtezi hârtia de copt cu tot cu orez. Întorci în cuptor, încă 5-10 minute sau până ce blatul se rumeneşte uşor.

Într-un bol, zdrobeşti zmeura cu o lingură, apoi treci compoziţia printr-o sită fină, pentru a îndepărta seminţele. Torni o linguriţă de gem la baza fiecărei tarte. Dai pe foc zmeura, la foc mediu, până aproape să dea în clocot. Păstrezi o cantitate mică din aceasta. Iei de pe foc, apoi încorporezi ciocolata şi untul, până se topesc în totalitate şi obţii o compoziţie omogenă. Umpli fiecare tartă cu crema de zmeură şi ciocolată. Torni în fiecare tartă sucul de zmeură păstrat şi îl întinzi uşor cu o scobitoare. Dai la frigider o jumătate de oră îninate de servire.

Sursa http://www.asweetmuddle.com