Minitarte cu cremă de brânză și somon afumat
Aceste minitarte sunt o gustare elegantă și ușor de preparat, perfecte pentru aperitive la petreceri sau ocazii speciale.
Ingrediente
Pentru aluat:
1 cană făină
1 ou 150 g unt rece
sare
Pentru umplutură:
200 g cremă de brânză
2 linguri smântână
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 lingurițe zeamă de lămâie
150 g somon afumat
1-2 castraveți, pentru decor
Mod de preparare
Pentru minitarte, amesteci făina cu untul rece, cu oul și cu sarea. Frămânți un aluat omogen, îl înfășori în folie și îl dai la frigider cel puțin 30 de minute. Îl scoți, îl întinzi cu sucitorul și îl așezi în forme de minitarte, tapetate, inclusiv pe margini. Așezi peste ele hârtie de copt, boabe de orez și le dai la cuptorul încins până se rumenesc. Le scoți și le lași la răcit.
Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu smântâna, cu coaja și cu zeama de lămâie. Omogenizezi compoziția și o pui într-un poș.
Umpli cojile de minitarte, așezi deasupra feliuțe de somon și le ții la rece.
Speli castraveții, îi usuci și îi feliezi cu cuțitul de curățat cartofi. Ondulezi fiecare felie de castravete cu o scobitoare și așezi în vârf o steluță din morcov sau sfeclă roșie.