Minitarte cu interior moale

minitarte interior moale inimioare jpeg

Aceste minitarte cu interior moale pot avea diverse forme atunci când sunt preparate, dar pentru că suntem în luna iubirii, ne-am gândit să fie în formă de inimioare.

Ai nevoie de (pentru 12 minitarte)

Pentru aluat 250 g făină 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 vârf linguriţă de sare 1 ou 1 plic zahăr vanilat

200 g unt

4 linguri făină

4 linguri zahăr

450 g ciocolată neagră

4 ouă

zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului de minitartă, amesteci untul la temperatura camerei cu zahărul pudră şi cel vanilat până se omogenizează, apoi încorporezi oul. Ulterior, adaugi făina şi sarea. Frămânţi aluatul până nu se mai lipeşte de degete. Dacă e nevoie, adaugi câteva linguri de apă caldă. Îl aduni într-o bilă, îl acoperi cu folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Întinzi aluatul în fiecare formă de minitartă, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, acoperi cu hârtie de copt şi pui câteva boabe de fasole pentru a nu se umfla. Dai tăviţele

la cuptorul preîncâlzit la 180 °C cam 15 minute. Ulterior, iei hârtia de copt şi boabele de fasole şi le mai laşi 10 minute să se rumenească uşor.

Între timp, prepari umplutura. Pe baia de aburi, topeşti untul moale cu ciocolata. Separat, amesteci făina cu ouăle şi zahărul, până devin o cremă. Ulterior, o încorporezi treptat, amestecând continuu, în ciocolată. Umpli fiecare formă de minitartă cu compoziţia obţinută mai sus. Dai minitartele la cuptorul preîncălzit la 200 °C aproximativ 10 minute. Când s-au mai răcorit, le ornezi cu zahăr pudră.

foto: profimedia