Minitarte cu roşii şi brânză
Aceste minitarte cu roşii şi brânză pot fi startul reuşit al unui meniu de weekend in familie. Nu sunt greu de preparat şi sunt şi mai delicioase dacă prepari chiar tu aluatul în casă, în loc să preferi să-l cumperi din comerţ. Nu sunt multe secrete, dar urmează paşii recomandaţi de noi.
Minitarte cu roşii şi brânză - Ingrediente (4 porţii)
Pentru aluat 375 g făină 135 g unt ½ linguriţă sare 1 ou 4 linguriţe apă rece
300 g brânză telemea
2-3 roşii
sare
piper
2 linguriţe ulei
100 g caşcaval
Minitarte cu roşii şi brânză - Mod de preparare
Amesteci într-un vas făina şi sarea. Adaugi untul şi frămânţi până devine o compoziţie fărâmicioasă. Baţi oul cu 2 linguriţe de apă. Faci o gaură în mijlocul compoziţiei şi torni amestecul. Frămânţi până când aluatul devine omogen. Dacă este nevoie, mai poţi turna două linguriţe de apă. Îl mai frămânţi 5 minute şi apoi îl întinzi cu sucitorul. Împarţi aluatul în 4 părţi egale, le dai o formă rotundă şi le aşezi în formele de tartă în care ai pus hârtie pentru copt. Îndepărtezi excesul de aluat. Înţepi cu o furculiţă pe toată suprafaţa. Încingi cuptorul. Tai brânza bucăţi, roşiile felii subţiri şi razi caşcavalul. Aşezi bucăţile de brânză pe tarte, iar feliile de roşii deasupra. Torni puţin ulei peste umplutură şi asezonezi cu sare şi piper. Presari caşcaval pe deasupra. Le dai la cuptor pentru 20-25 de minute, până când aluatul devine maroniu.