Mousse de ciocolată
Cui nu-i place ciocolata? Şi cine n-a auzit de mousse de ciocolată? Este într-adevăr un desert care merită servit în orice contex. Îl poţi face pentru prieteni, pentru familie sau chiar de sărbători. Este extrem de delicios, ţi se topeşte-n gură...
Ingrediente:
300 g ciocolată neagră, fărâmiţată 3 ouă 55 g zahăr pudră 1 lingură cacao 300 ml smântână
ciocolată rasă
frişcă
Mod de preparare:
Aşezaţi ciocolata într-un vas termorezistentă pe o tigaie care fierbe. Aveţi grijă să nu atingă apa! Amestecaţi uşor până se topeşte, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească.
Puneţi ouăle şi zahărul într-un castron mare şi amestecaţi timp de 5 minute. Trebuie să rezulte o bezea. Apoi amestecaţi conţinutul rezultat cu ciocolata topită şi adăugaţi praful de cacao.
Într-un castron, bateţi smântâna. Folosiţi o lingură pentru a amesteca crema de ciocolată cu smântâna, incorcorându-le treptat. Puneţi conţinutul rezultat în 6 boluri sau pahare şi daţi-le la frigider o oră.
Când serviţi, decoraţi cu frişcă şi ciocolată rasă.
Sursa: taste.com.au