Mousse de ciocolată albă şi caramel
Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Crăciun, prepară şi tu reţeta aceasta de mousse de ciocolată albă şi caramel.
Dificultate medie/Preparare: 1 h/8 porţii
Ingrediente:
Pentru mousse
400 g ciocolată albă
400 ml frişcă lichidă
Pentru caramel
200 g zahăr
150 ml smântână lichidă
50 g unt
Pentru decor
30 g ciocolată
8 biscuiţi
Mode de preparare:
Topeşti zahărul la foc mic. Când e lichid, adaugi smântâna lichidă şi amesteci viguros. Pui apoi untul şi fierbi, la foc mic, 10 minute, amestecând încontinuu, până când caramelul se îngroaşă şi capătă o nuanţă mai închisă. Dai la rece.
Tai ciocolata cubuleţe. Încălzeşti frişca şi topeşti în ea ciocolata. Laşi compoziţia la răcit, apoi amesteci cu mixerul, la viteză mai mare, până când devine aerată şi îşi măreşte volumul. Încorporezi jumătate din cantitatea de caramel. Pui în pahare şi laşi la frigider 3-4 ore.
Decorezi cu un strat de caramel, ciocolată topită şi alune tocate.
FOTO: 123RF