Mousse de ciocolată albă şi caramel

mousse caramel 123RF jpeg

Dacă vrei să-ţi impresionezi familia şi oaspeţii în seara magică de Crăciun, prepară şi tu reţeta aceasta de mousse de ciocolată albă şi caramel.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/8 porţii

Ingrediente:

Pentru mousse

400 g ciocolată albă

400 ml frişcă lichidă

Pentru caramel

200 g zahăr

150 ml smântână lichidă

50 g unt

Pentru decor

30 g ciocolată

8 biscuiţi

Mode de preparare:

Topeşti zahărul la foc mic. Când e lichid, adaugi smântâna lichidă şi amesteci viguros. Pui apoi untul şi fierbi, la foc mic, 10 minute, amestecând încontinuu, până când caramelul se îngroaşă şi capătă o nuanţă mai închisă. Dai la rece.

Tai ciocolata cubuleţe. Încălzeşti frişca şi topeşti în ea ciocolata. Laşi compoziţia la răcit, apoi amesteci cu mixerul, la viteză mai mare, până când devine aerată şi îşi  măreşte volumul. Încorporezi jumătate din cantitatea de caramel. Pui în pahare şi laşi la frigider 3-4 ore.

Decorezi cu un strat de caramel, ciocolată topită şi alune tocate.

FOTO: 123RF



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg