Muşchiuleţ de porc cu tarhon şi piure de cartofi FOTO

Muschiulet de porc cu tarhon si piure de cartofi jpeg

Acest preparat consistent, pe bază de carne de porc, poate fi mâncat în familie, fie la cină, fie la ocazii speciale. Încearcă şi tu această reţetă de muşchiuleţ de porc cu tarhon, servit alături de un piure de cartofi delicios.

Ingrediente (2 porţii)

350 g muşchiuleţ de porc 200 g cartofi noi 200 g morcovi 2 căţei de usturoi rozmarin 1 ceapă albă 20 ml apă minerală Tarhon 25 g unt 1 lingură zahăr nucşoară, opţional ulei vegetal pentru prăjire sare piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la o temperatură cât mai mare. Cureţi cartofii de coajă şi îi tai în jumătăţi. În funcţie de mărimea lor, îi fierbi în apă sărată 20 sau 25 de minute. Scurgi apa şi pui cartofii înapoi în cratiţa în care au fiert, pentru a se menţine calzi.

image

Dai carnea de porc cu sare şi o prăjeşti pe toate părţile, într-o tigaie încinsă. Adaugi piperul şi apoi dai carnea la cuptor (după ce s-a încins bine), cu puţin usturoi zdrobit şi cu rozmarin proaspăt, aproximativ 10-15 minute.

image

Scoţi muşchiuleţul de porc din cuptor. Dai mai mică flacăra (sau setezi o temperatură ceva mai scăzută), odată ce cuptorul a atins temperatura maximă pe care ai stabilit-o, pui din nou muşchiuleţul în cuptor, aproximativ 10-15 minute.

image

Între timp, tai ceapa în fâşii lungi şi subţiri. Cureţi morcovii şi îi tai în sferturi, pe lungime.

image

Sotezi ceapa în puţin ulei vegetal, într-o altă tigaie încinsă, până când devine transparentă. Adaugi morcovii şi continui să căleşti legumele. Diluezi resturile rămase pe fundul tigăii cu puţină apă minerală şi condimentezi cu sare şi piper.

image

Adaugi tarhonul (fie proaspăt, de pe tulpină), fie ambalat, în tigaie. Pui un capac peste şi găteşti aproximativ 5-8 minute, până când morcovii s-au înmuiat.

image

Între timp, adaugi untul peste cartofii fierţi şi faci un piure, cu sare, piper şi orice alte condimente doreşti.

image

Pentru servire, tai muşchiuleţul de porc în felii groase şi pui carnea peste piureul de cartofi, alături de morcovi.

Sursa: kitchenstories.io