Muşchiuleţ de porc la cuptor, pe pat de mere şi prune FOTO

muschiulet de porc jpeg

Încearcă o combinaţie inedită şi vei descoperi cum fructele acestea completează savoarea cărnii de porc, condimentată generos. Carnea va fi suculentă şi moale atunci când o vei scoate din cuptor. Testează şi tu reţeta aceasta extrem de simplă şi bucură-te de un preparat delicios, pe bază de porc, în orice zi a săptămânii.

Muşchiuleţ de porc la cuptor, pe pat de mere şi prune – Ingrediente (6 porţii)

1 muşchiuleţ de porc, fără os (aproape 700 grame) 2 linguri unt 1 ceapă medie, feliată 4 prune, tăiate felii groase 2 mere, curăţate, fără cotor, tăiate felii groase amestec de condimente pentru carnea de porc, opţional sare, după gust piper, după gust

Muşchiuleţ de porc la cuptor, pe pat de mere şi prune – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Topeşti untul într-o tavă ceramică sau metalică, adâncă. Cureţi muşchiuleţul, dacă e cazul, de grăsime.

Aşezi un strat de ceapă în tavă, acolo unde ai topit untul. Aşezi, peste ceapă, prunele feliate şi merele.

image

Presari o cantitate generoasă de condimente pentru carne de porc (sau doar sare şi piper) peste bucata de muşchiuleţ şi peste fructe. Aşezi carnea peste mere şi prune, în tava pregătită deja, fără să scuturi condimentele de pe muşchiuleţ.

image image

Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 30-40 de minute, până când muşchiuleţul este bine pătruns şi capătă o culoare roz deschis în centru.

image

În funcţie de cuptorul tău, s-ar putea să fie nevoie să laşi mai mult timp la cuptor carnea de porc. Când e gata, scoţi tava din cuptor şi feliezi muşchiuleţul pentru a vedea dacă este suficient de bine făcut. Dacă este prea roz carnea, acoperi din nou tava cu folie şi o laşi 10-15 minute pe blatul de bucătărie.

image

Pentru servire, tai carnea de porc în felii groase de 2-3 cm şi serveşti muşchiuleţul pe un pat de mere şi prune făcute la cuptor.

Sursa + foto: juliasalbum.com