Muşchiuleţ de porc pe varză

Sucre Sale 008420  jpeg

Presupun că nu mai e nevoie de alte detalii şi amănunte legate de ce bine arată mâncarea aceasta, pentru că suntem convinşi că şi în cazul ăsta, se aplică vorba „o poză face cât o mie de cuvinte“. Ingrediente

1 muşchi de porc

Pentru sosul marinat

1 căpăţână de usturoi

1 linguriţă sare grunjoasă

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă rozmarin uscat

3-4 frunze de salvie

1 linguriţă piper negru pisat

4-5 linguri ulei

piper negru boabe

Pentru garnitură

1 varză murată

4 linguri ulei

cimbru

piper măcinat

4-5 mere

Mod de preparare

Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte în mojar cu sarea grunjoasă. Se adaugă cimbru, rozmarin, frunze de salvie, boabe de piper zdrobite şi se amestecă toate condimentele. Se adaugă uleiul şi se freacă bine.

Se fac câteva tăieturi cu vârful cuţitului pe suprafaţa muşchiului şi se introduce amestecul de condimente în carne. Cu restul amestecului, se freacă muşchiul pe toată suprafaţa şi apoi se aşază pe grătarul cuptorului.

Dedesubt, se pune o tavă cu apă, pentru a colecta zeama ce se scurge din carne, iar aburii din tavă să ajute la frăgezirea fripturii.

După 30 de minute, se întoarce carnea, pentru a se rumeni. Se adaugă apă în tavă, dacă este nevoie. Alături de friptură, pe grătar, se adaugă câteva mere.

Separat, se taie varza murată fideluţă şi se căleşte cu ulei, până se înmoaie bine. Se adaugă câte puţină apă pe parcurs, pentru a fierbe bine. Se presară cimbru şi piper măcinat.

Friptura se serveşte fierbinte, garnisită cu varză călită şi cu mere coapte.