„Muşuroi“ cu ciocolată

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 6 porţii
Ingrediente
100 g ciocolată amăruie
100 g unt
1 praf de sare
100 g vişine
3 ouă
150 g zahăr
100 g făină
2 linguri lichior de vişine sau de cireşe
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Speli vişinele, le scoţi sâmburii, le tai mărunt, le pui într-un vas, adaugi lichiorul, amesteci şi le laşi o oră. Le scurgi de alcool, dar îl păstrezi.
Topeşti ciocolata tăiată cu untul şi o laşi să se răcească. Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Adaugi lichiorul scurs, ciocolata cu untul şi omogenizezi.
Adaugi făina, vişinele şi amesteci uşor, de jos în sus. Ungi şase vase ramekin mai mici cu unt, împarţi aluatul, le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 20-25 de minute.
Le presari cu zahăr pudră şi le serveşti.