„Muşuroi“ cu ciocolată

musuroi jpeg

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 6 porţii

Ingrediente

100 g ciocolată amăruie

100 g unt

1 praf de sare

100 g vişine

3 ouă

150 g zahăr

100 g făină

2 linguri lichior de vişine sau de cireşe

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Speli vişinele, le scoţi sâmburii, le tai mărunt, le pui într-un vas, adaugi lichiorul, amesteci şi le laşi o oră. Le scurgi de alcool, dar îl păstrezi.

Topeşti ciocolata tăiată cu untul şi o laşi să se răcească. Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Adaugi lichiorul scurs, ciocolata cu untul şi omogenizezi.

Adaugi făina, vişinele şi amesteci uşor, de jos în sus. Ungi şase vase ramekin mai mici cu unt, împarţi aluatul, le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 20-25 de minute.

Le presari cu zahăr pudră şi le serveşti.