Negresă cu ciocolată, fără gluten
Dacă ai intoleranţă la gluten sau pur şi simplu îţi doreşti un desert sănătos, încearcă negresa cu ciocolată pe care ţi-o propunem astăzi, al cărei gust te va cuceri cu siguranţă.
Ingrediente
225 g ciocolată neagră
140 g unt, cubuleţe
4 ouă
225 g zahăr pudră
100 g făină fără gluten
1 praf de copt
10 g pudră de cacao
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Topeşti 170 g ciocolată cu untul, pe baie de aburi. Tai restul în bucăţele şi dai deoparte. Baţi oul cu zahărul. Încorporezi ciocolata topită şi pudra de cacao. Adaugi restul de ciocolată mărunţită.
Torni conţinutul într-o tavă şi dai la cuptor, 20 de minute. Presari extra pudră de cacao, dacă doreşti. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa https://realfood.tesco.com