Ostropel de stavrid

ostropel de stavrid jpeg

Pentru o masă şi un gust special prepară un delicios ostropel de stavrid, care va fi vedeta meniului.

Ingrediente pentru ostropel de stavrid

1 kg stavrid 300 ml pulpă de roşii (conservă) 3 căţei usturoi 1 ardei iute 2 linguri ulei 1 lingură făină tarhon uscat cimbru uscat sare piper 1 castravete verde pentru decor

Mod de preparare pentru ostropel de stavrid

Peştele curăţat, spălat şi bine zvântat, se pudrează cu făină şi se prăjeşte uşor în ulei bine încins, la foc iute, fără a se rumeni prea tare. Se scoate din grăsime şi se păstrează

cald.

În grăsimea rămasă, se rumenesc căţeii de usturoi zdrobiţi şi se adaugă ardeiul tăiat fin. După ce se înmoaie bine, se adaugă 200 ml apă caldă, peştele, pulpa de roşii tocată mărunt,

tarhon, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se pune cratiţa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc potrivit. Ostropelul de stavrid se decorează cu felii de castravete verde.