Ouă cu roșii și ceapă verde

ciupercuta1 toma jpg

Chef Toma, cunoscut și ca Toma bucătarul Cetății, ne arată o rețeta simplă de ouă cu roșii și ceapă verde.

Ingrediente pentru 10 porții

5 buc ouă

400g smântână

100g muștar

200g ceapă verde

600g roșii proaspete

1 legătură pătrunjel verde

20g sare

Mod de preparare ouă cu roșii și ceapă verde

Ouăle se spală se dezinfectează și se fierb până ajung la o consistentă tare, se răcesc, se curată se taie în două. Și se e așează pe un platou.

Ceapa se curăță se spală și se taie rondele. Pătrunjelul se spală se zvântă și se taie mărunt. Roșiile se spală și se taie felii.

Smântâna se amestecă cu muștarul, pătrunjelul tăiat ceapa verde și sarea. Acest sos se toarnă peste ouă sau lângă ouă.

ciupercuta2 toma jpg